CREAM CUISINE

Set in an awkward angular space, the kitchen had to be visually expanded, keeping the structural angles.

The soffits had to remain intact due to mechanical constraints. They were all concealed with sleek panels and look like they are part of the cabinetry. It is a simple disguise, including the walls of the sink and cooking area, as well as the sleek pop-out hood, all of which makes the space expand. The angular eating counter which replaced the previous straight one, mimics the angle of the cook-top wall. The structural post and its opposite added ‘faux post’ become a frame for the eating counter. All angles stretch and enlarge the space visually, while their sharpness is soothed with calm, creamy color shades.

Straight forward yet not overly simplified, all elements provide an elegant, velvety backdrop for this family’s cream cuisine!